Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαδοχική κοροϊδία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τέλος δεν έχει η κοροϊδία της κυβέρνησης προκειμένου να «ψαρέψει» ψήφους. Στην προεκλογική γκανιότα το υπουργείο Απασχόλησης ρίχνει άλλο ένα χαρτί: Υπόσχεται ότι θα αυξήσει τις συντάξεις που υπάγονται στο καθεστώς της διαδοχικής ασφάλισης, αποκαθιστώντας μια χρόνια αδικία. Το ίδιο έκανε η κυβέρνηση και παραμονές των ευρωεκλογών βγάζοντας το πόρισμα της σχετικής επιτροπής για τη διαδοχική ασφάλιση σε μια προσπάθεια και τότε να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες. Τώρα, κατόπιν εορτής, επανέρχεται με την αναλογιστική μελέτη και υπόσχεται ότι στο μέλλον - και βέβαια μετά τις εκλογές - θα αντιμετωπίσει το ζήτημα. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ασύστολα, όπως ακριβώς κορόιδευε και πριν τις ευρωεκλογές.

Προκλητικό είναι όμως και το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίστηκε χτες να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του. Μόνο που και αυτό, την ίδια προεκλογική φάμπρικα είχε στήσει το 2004. Παραμονές εκλογών ψήφισε έναν νόμο - υποσχόμενο ότι θα αποκαταστήσει την αδικία - αλλά παρέπεμψε για την οριστική λύση του προβλήματος για μετά τις εκλογές. Εκανε δηλαδή ό,τι ακριβώς κάνει σήμερα η ΝΔ.

Με αυτά και με αυτά και από εκλογές σε εκλογές, 17 χρόνια τώρα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους με διαδοχική ασφάλιση, που έχουν ασφαλιστεί σε περισσότερα από ένα Ταμεία, να συνεχίζουν να λαμβάνουν συντάξεις μικρότερες από τις συντάξεις σε σύγκριση με εργαζόμενους που έχουν ασφαλιστεί κατά τη διάρκεια του εργάσιμου βίου τους σε ένα μόνο Ταμείο και ας έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Το καθεστώς αυτό έχει οδηγήσει σήμερα, το σύνολο των συνταξιούχων με διαδοχική ασφάλιση να χάνουν ετησίως περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό είναι άλλο ένα έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων που εγγράφεται στο πολιτικό βιογραφικό και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ